Inspect

Onze drone
inspectie diensten

Met een drone kan er meer op een veilige, duurzame en efficiënte wijze. Kies voor drone-inspecties van kwaliteit die je verzekeren van het juiste resultaat. Daar kan en mag je op vertrouwen.

Inspectie windturbine

Geoservices

Waar andere meetmethodes hun beperkingen kennen, gaan drone-toepassingen verder. Een drone-meting is een oplossing of aanvulling op bijvoorbeeld het inwinnen van geo-data, inspecties, DTM, pointclouds, 3D-modellen en luchtfotografie.

Lees meer

Luchtfotogrammetrie: meten zonder grenzen

Met luchtfotogrammetrie via drones waarborg je hoge kwaliteit. Door de drone te laten vliegen met speciale camera’s en sensoren meet je alles wat en waar je maar wilt. Ook bij grote oppervlaktes of daar waar een laserscanner niet kan staan. 

Breng de situatie in kaart met orthofoto’s

Orthofoto’s brengen via mapping een groot gebied in kaart. Het verzamelen van deze data via drones heeft een nauwkeurigheid van ongeveer 1 centimeter per pixel. Het is niet te vergelijken met verkrijgbare satellietbeelden: een orthofoto is nauwkeurig en up-to-date. De foto’s zijn daarmee een waardevolle toevoeging in het projectmanagent van bouwondernemers, projectontwikkelaars, vastgoedbeheerders en verzekeraars. 

In de (punten)wolken

Een pointcloud is de basis om op te modelleren en te tekenen. Een drone brengt een gebied in beeld door te vliegen in een rastervorm en honderden foto’s te maken. Elke foto heeft een overlap met de andere. Door deze te stitchen (plakken) ontstaat een orthofoto en een pointcloud. Alle informatie uit deze pointcloud heeft een zeer nauwkeurige XYZ-positie.

De nieuwe werkelijkheid via 3D-hoogtemeting 

Bij het inwinnen van terreindata komen technieken samen. Door te werken met miljoenen meetpunten creëer je in data een kloon als nieuwe werkelijkheid. Met de inwinning van deze terrein-data bereken je bijvoorbeeld nauwkeurig het volume van een voorraadberg ten opzichte van grondoppervlak. Deze digitale terreinmodellen vanuit 3D-hoogtemeting zijn enorm nauwkeurig: er is een maximale afwijking van tussen de 1 en 5 cm. 

Volumeberekening: alles is mogelijk

Een drone kan overal bij. Als het gaat om volumeberekening zijn de mogelijkheden ten opzichte van traditionele land- en meetmethodes groter en veel minder arbeidsintensief. Meet 91 hectare traditioneel in en het kost je weken. Een drone verzamelt diezelfde data in een paar uur. Een drone is daarbij op veel plekken een meer veilige keuze.

Meer weten? Neem contact op
Lees minder

Infrastructuur

De drukte op het wegennet, maar ook op de spoorwegen, neemt alleen maar toe. Om onderhoud strategisch te plannen is een actuele database van het wegennet van belang. Een database die een drone vult met talrijke info: een drone is dusdanig wendbaar dat het apparaat ook veilig de situatie van lastig bereikbare omgevingen in kaart brengt.

Lees meer

De situatie van morgen

De inspectie van vandaag maakt het mogelijk om de veiligheid van morgen te waarborgen. Verzamel daarom al die waardevolle gegevens. Zet luchtfotogrammetrie in en laat deze informatie verwerken in de modellen en kaarten die jij wenst. Niets blijft onopgemerkt, een meer gedetailleerdere verslaglegging krijg je elders niet.  

Het delen waard

Dronebeelden maken zaken inzichtelijk voor iedereen. Het is een visueel bewijs wat processen bespreekbaar maakt. Luchtfoto’s en video’s zijn een uitstekende tool om de voortgang constant te volgen, een gedetailleerd overzicht te krijgen en jouw voltooide werk te markeren. Dronebeelden maken de communicatie over het project makkelijker. 

Veilig & minder kosten 

Een drone komt overal en op elk moment. Bij wegwerkzaamheden moet de weg vaak worden afgesloten zodat er mensen op kunnen werken. Dit heeft natuurlijk alles met veiligheid te maken. Een drone kan veel inspecties uitvoeren en data verzamelen zonder dat een weg dicht gaat. Een drone heeft veilige, technische en kostentechnische voordelen. Een drone haalt ook veel verschillende data binnen. Zo kun je met een traditionele tachymeter enkel 3D-metingen uitvoeren. Onze drones halen niet alleen deze 3D-metingen binnen, maar maken ook meteen een visuele representatie.

Meer weten? Neem contact op
Lees minder

Vastgoed

Een drone voegt perspectief toe. Door slim met drones te werken, ga jij slimmer met je vastgoed om. Een drone ziet vanuit de lucht alles. Breng grote werklocaties in kaart om data te verzamelen. Deze omgezette data optimaliseert via modellen je planning en je processen. Bewaak de voortgang door de situatie via drones in kaart te brengen. Meer actuele data is er niet en je verkrijgt deze info veilig en efficiënt.

Lees meer

Warmte in beeld

Radiometrisch gekalibreerde camera’s voeren thermografische inspecties uit. Deze camera’s ontgaat niks. Warmtebeelden brengen de toestand van een huis in kaart en infraroodfoto’s maken buitensporige temperatuurverschillen inzichtelijk. Verschillen die misschien wel verborgen vochtschade of lekkage van warmte identificeren. Drones geven een volledig thermisch beeld: van de staat van de buitenmuren tot en met de raamkozijnen. 

Maak het dak toegankelijk 

Zorg ervoor dat je beter geïnformeerd bent voor het nemen van de juiste beslissingen: verzamel de data van het dak. Door de toestand op het dak vast te leggen, communiceer je in het proces ook duidelijker met klanten: de situatie is door een dakinspectie meteen voor iedereen inzichtelijk. De inspectie is snel, veilig en tijdbesparend en levert waardevolle gegevens op. Gegevens die door snelle opsporing problemen en extra kosten voorkomen.

Meer weten? Neem contact op
Lees minder

Energiesector

Drones komen op plekken die moeilijk of zelfs onmogelijk bereikbaar waren. Een drone is daarom een waardevolle toepassing bij vrijwel alle inspecties binnen de energiesector.

Lees meer

Zonnepanelen beter in beeld

Installateurs van zonnepanelen beschikken dankzij drones over visualisaties van hun technologie. Deze beelden nemen klanten mee in het proces: het brengt ze dichterbij het product. Thermische beelden die we maken met infraroodcamera’s detecteren hotspots: cellen die om aandacht vragen en dankzij drones de aandacht krijgen. 

Windturbine onder de loep

Drones zijn dé tool om veilig en efficiënt te inspecteren. Ons proces is volledig: van data-acquisitie tot het rapporteren van data. Met een drone-inspectie voorkom je onnodig lange downtime en vermijd je gevaarlijke traditionele inspecties. De oplevering van de verkregen data kan zoals jij het wenst en gewend was zodat je snel kan anticiperen. 

Onder hoogspanning vliegen 

Hoogspanningskabels inspecteren zijn in traditionele vorm kostbaar en tijdrovend. Een drone biedt uitkomst. Het is een veelzijdige tool voor vrijwel alle inspecties, ook voor LiDAR-technologie. Voeg drones toe aan je inspectie-toolkit en maak er slim gebruik van. Ze kunnen de lucht in bij vrijwel alle weersomstandigheden.

 

Meer weten? Neem contact op
Lees minder

Veiligheid

Elimineer giswerk en breng de situatie vanuit de lucht in kaart. Dankzij drones zijn schattingen verleden tijd. Wil je de verkeersstromen monitoren tijdens een evenement? Een drone geeft je het perfecte bovenaanzicht. Een drone brengt data in beeld waardoor gehandeld kan worden met zekerheid. Een veilig idee! Zo minimaliseer je met dit inzicht bijvoorbeeld files, hotspots voor ongevallen en parkeergelegenheden. Vanuit de veiligheids-realtime-monitorbus kan snel ingegrepen worden. Deze beveiliging met ogen vanuit de lucht ondersteunt bijvoorbeeld de politie en handhaving bij opstootjes en calamiteiten.

Meer weten? Neem contact op

Telecom

Drone-inspecties van telecominfrastructuur maken het voor telecommunicatiebedrijven mogelijk engineering- en netwerkplanningstaken op afstand uit te voeren, toreninspecties te automatiseren en via metingen draadloze dekking en prestaties te verbeteren.

Lees meer

Minimale downtime, maximale connectiviteit 

Inspecteer torenapparatuur op afstand en bespaar tijd. Je minimaliseert je downtime en maximaliseert je connectiviteit. Een drone is altijd veiliger dan het beklimmen van een toren. Inspecteer vanuit de lucht op groei van vegetatie en elimineer storingen door nestelende vogels en overige obstakels.

Vanuit de cloud

Via cloud based inspectie planningssoftware monitor je installaties, analyseer je en genereer je rapporten. Door periodieke inspecties is het mogelijk om apparatuur te monitoren en problemen in een vroeg stadium te herkennen. De informatie in de cloud is eenvoudig deelbaar met stakeholders.

Meer weten? Neem contact op
Lees minder
High-End Tech
Veilig
Gecertificeerd Drone operator
All Weather

De Zero Gravity werkwijze

1
Doel stellen

We trappen af met een kick-off meeting en maken inzichtelijk wat jouw doelstelling is en wensen zijn. We bespreken uitgebreid de (on)mogelijkheden.

2
Voorbereidend te werk

We gaan zorgvuldig te werk en bereiden ons goed voor. We maken op basis van een risicoanalyse in de vluchtvoorbereiding de benodigde vergunningen en verzekeringen inzichtelijk.

3
Tijd om te vliegen

Experts voeren de vlucht uit met gekeurde drones en benodigde payloads.

4
Data omzetten

We verwerken de opgehaalde data in makkelijk te interpreteren beelden.

5
Meten is weten

We zetten alles duidelijk op een rijtje en leveren we je de rapportage(s).

6
Zorgvuldig afronden

Konden zaken beter? We verbeteren onze service doorlopend. In een evaluatie leren we graag hoe we jou een volgende keer nog beter helpen.

back to top

Ready for take off?

We zijn klaar om voor je op te stijgen.